Hartcoherentie

Ervaar je vaak stress en spanningen? Een correcte ademhaling is het antwoord op jouw stressklachten. En de kracht van ademhaling? Die vind je in je hart!

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie is een doeltreffende en wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechniek die helpt bij stress, burn-out, angsten en hyperventilatie.

Wist je dat je hart meer signalen naar je brein zendt dan omgekeerd? Het is dé manier om je stress zelfstandig te leren beheersen. Wanneer je hartcoherent bent, laat je hart aan je brein weten dat alles veilig is en vind jij opnieuw rust.

Hartcoherentie werkt bovendien in op je parasympatisch zenuwstelsel. Dit brengt je lichaam in een staat van herstel en ontspanning.

Zijn deze klachten herkenbaar?

Dan is hartcoherentie echt iets voor jou. Via biofeedback hou je jezelf een spiegel voor. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld om je hartcoherentie te meten en geeft je specifieke informatie over de toestand van je zenuwstelsel.

Meten is weten! Op het scherm ga je zien hoe jij voelt.

PUURSOFIE26
PUURSOFIE34

Wat kan hartcoherentie voor jou betekenen?

Al na 6 weken ervaar je zoveel verbetering!

Hoe verloopt een hartcoherentie training?

De training wordt stelselmatig opgebouwd. Er wordt van jou verwacht actief deel te nemen. Deze deelname vraagt weinig van je dagdagelijkse tijd maar wel aandacht en discipline voor de beoefening van hartcoherentie.

Daarom is coaching zo belangrijk.

Het traject bestaat minimum uit 4 sessies:

  • Sessie 1 (1,5 u) :  Hoe werkt jouw zenuwstelsel? Wat doet stress met mij?  Wat is de invloed van ademhaling?   Hoe kan ik “onthaasten”?

1 persoon : 75 EUR
2 personen: 115 EUR

  • Sessie 2 (1 u) Hoe kan ik mijzelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart?  Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of het zenuwstelsel in balans is?

1 persoon : 60 EUR
2 personen: 80 EUR

  • Sessie 3 (1 u) Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties?  Hoe kan ik een betere emotionele beheersing bekomen en veerkracht opbouwen?

1 persoon : 60 EUR
2 personen: 80 EUR

  • Sessie 4 (1 u)  Hartcoherentie in je dagdagelijkse leven: tips en tricks bij acute en toekomstige  stress, conflicten, faalangst… Werken aan een emotionele huishouding.

1 persoon : 75 EUR
2 personen: 115 EUR

Na elke sessie ontvang je een e-mail met nodige info. Tussen elke sessie is er een tijd van ongeveer 2 weken. Afhankelijk van jouw vorderingen tijdens de training kan er een 5e sessie toegevoegd worden.

Ben je klaar met al je klachten en wil je je terug beter in je vel te voelen en meer balans ervaren?

Hartcoherentie is het beste cadeau aan je lichaam ooit! Vind opnieuw de connectie tussen je brein en je hart.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en info